In het schooljaar 2020-2021 zal de school aan een aantal hoofdonderwerpen aanpakken/verbeteren. In het onderstaande een tweetal onderwerpen uitgelicht: 

Internationaal Primairy Curriculum (IPC)

We zijn in groep 3 t/m 8 gestart met het Internationaal Primairy Curriculum. We zullen dit schooljaar in deze groepen  verschillende projecten (themaweken) gaan uitvoeren. Een thema duurt ongeveer vijf tot 8 weken en deze vinden plaats in de middagen. In de ochtend wordt er taal en rekenonderwijs gegeven. Binnen de thema’s komen de verschillende vakken als aardrijkskunde, geschiedenis en biologie aan de orde. We blijven onszelf verder scholen in deze werkwijze. Meer informatie over dit onderwerp is te lezen op www.IPC-Nederland.nl en te zien bijvoorbeeld op YouTube.   

Binnen de thema’s zullen we extra aandacht gaan besteden aan bijvoorbeeld ICT of handvaardigheid of zelfstandig werken. We hebben gemerkt dat op de momenten dat we met het IPC werken de kinderen enthousiast zijn en hetgeen ze leren echt kunnen toepassen. Dit is voor het team de voornaamste reden om deze werkwijze te omarmen.